Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

IndustriALL Küresel Sendika: Yeni Bir Güç

14 June, 2012

IndustriALL Küresel Sendika19 Haziran'da Danimarka'nın Kopenhag şehrinde kurulacak. Küresel tedarik zincirlerindeki 50 milyon işçiyi çatısı altında bir araya getiren, üç uluslararası örgütün tarihini, uzmanlık birikimini ve kararlılığını birleştiren IndustriALL dünyanın her yerinde işçiler için mücadele edecek.

Dünyada 140 ülkede maden, enerji ve imalat sektörlerinde çalışan işçileri temsil eden 1.200'ün üzerinde sendika delegesi IndustriALL Küresel Sendika'yı kurmak için 18-20 Haziran 2012 günlerinde Kopenhag'da bir araya geliyor.

Kurulacak küresel sendikanın genel sekreter adayı Jyrki Raina, "Delegeler arasında demokrasi ve işçi hakları için mücadelenin ön saflarında yer alan kahramanlar var” dedi.

    

Jyrki Raina şöyle devam etti: "İşçiler ve sendikaları, IndustriALL üyeleri despotlara karşı demokrasi mücadelesinde Arap Baharı'nın ön saflarında yer aldılar.

Kopenhag'da, iyi günde de kötü günde de birbirine sımsıkı tutunmaya hazır, kahramanlardan oluşan yeni bir sendikal aile kuracağız. Dünyanın dört bir yanında çalışma koşullarını iyileştirmek ve sendikal hakları kazanmak için mücadeleye girişen, küresel dayanışmada yeni bir güç olacak bu.

IndustriALL RioTinto ve BHP gibi çokuluslu şirketlerin gücüne karşı koyacak. Küresel devlerle küresel düzeyde müzakere edeceğiz.

IndustriALLyeni bir küreselleşme modeli için, demokrasiye ve sosyal adalete dayanan, insana öncelik veren yeni bir ekonomik ve sosyal model için mücadele edecek.”

IndustriALL19 Haziran 2012'de Kopenhag'da kurulacak. Yeni örgüt önceki küresel federasyonların, Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu'nun (IMF), Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (ICEM) ve Uluslararası Tekstil Giyim ve Deri İşçileri Federasyonu'nun (ITGLWF) üyesi olan sendikaları bir araya getirecek.

IndustriALL Küresel Sendikapetrol ve gaz çıkarımı, madencilik, elektrik enerjisi üretimi ve dağıtımından metal ve metal ürünleri imalatına, gemi yapımına, otomotive, havacılık sanayisine, makine mühendisliğine, elektroniğe, kimya ve lastik sanayilerine, kâğıt ve selüloza, inşaat malzemelerine, tekstile, giyime, deri ve ayakkabı işkollarına ve çevre hizmetlerine kadar geniş bir işkolu yelpazesindeki işçileri temsil edecek.

Yeni web sitesi, http://www.industriall-union.org/, 19 Haziran 2012 günü saat 14:00'te faaliyete geçecek.