Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Olimpiyat madalyalarının tedarikçisi Rio Tinto'yu kınamak için oy kullanın

14 June, 2012

 

ICEM, IMF ve ITGLWF'ye üye sendikalar ABD Çelik İşçileri sendikasının Rio Tinto'nun Londra Olimpiyatları'ndan çekilmesine yönelik kampanyasını desteklemek için eylem birliği yapıyor. Çok sayıda üye sendika kendi ülkelerinin Olimpiyat Komitesi temsilcilerine şikayetlerini bildiriyor. Şimdi ortak öfkemizi yeniden harekete geçirelim ve Rio Tinto'nun işçi haklarını ihlal ederek ve çevreye zarar vererek Londra Olimpoiyatları'nın imajını bozduğunu oy vererek ifade edelim.

Daha önce de bildirildiği gibi yaklaşan Londra Olimpiyatları'nda kullanılan madalyaların altını Rio Tinto'nun ABD Utah'da bulunan Bingan Canyon Madeni'nde ve Moğolistan'da bulunan Oyu Tolgoi Madeni'nde çıkarılıyor.

Maden şirketinin devasa reklamı fütursuzca Olimpiyat Oyunlarının soylu ideallerini Rio Tinto ile ilişkilendiriyor. Rio Tinto çokuluslusu çevre kirliliği, insan hakları ihlali ve halk sağlığı ihlali konusunda kabarık bir sicile sahip. İşletme yönetiminin ücretleri yarıya düşürme ve taşeron işçi kullanma çabalarının işçiler tarafından reddedilmesi sonucu Alma Quebec'te 780 alüminyum işçisinin lokavtla cezalandırılması uluslararası sendikal hareketi gerçekten kızdırdı.

4.700 madalyanın çoğu için altın çıkaran Kennecott sendikası, ABD Çelik İşçileri sendikası Local 392, üyeleri de şirketin Alma'daki işçi hakları ihlallerinden dolayı Olimpiyat'lardan çekilmesini istiyor.

Londra Maden Ağının kampanyasına  katılın ve Rio Tinto'nun Olimpiyatlarla ilişkilenmeyi hak etmeyen bir şirket olduğunun anlaşılmasını sağlayın.