Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM Yeni ILO Genel Direktörü Guy Ryder'i Kutluyor

31 May, 2012

Emek dünyası Guy Ryder'in Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Genel Direktörü olarak seçilmesini kutluyor.

Bu seçimle ilk kez sendikal hareket içinden gelen bir kişi kuruluşun genel direktörlüğüne getirilmiş oluyor. Sekiz aday arasından birkaç tur süren gizli oylama sonucunda seçilen Ryder beş yıllık bir dönem için görevi üstlendi.

Guy Ryder'i kutlayan ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda, ILO'nun şimdi geçmişteki başarılarına ve işbirliği anlayışına dayanarak, üç taraflılık ruhu içinde, insana yakışır çalışmayı ve sendikal hakları küresel gündemin başına yerleştirmesi konusundaki beklentisini vurguladı.

Ryder, "En yoksul ve enkorunmasız kesimlere karşı sorumluluğumuz ileriye yönelik yolculukta büyük öncelik taşımalıdır” dedi.

ILO Yönetim Kurulu'nun 56 üyesi seçimde oy kullanma hakkına sahip. Bunların yarısı hükümetlerden, dörtte biri işveren ve dörtte biri işçi kesimlerinden geliyor. ICEM üyesi sendikalar kendi ülkelerindeki hükümetlerin Ryder'i desteklemesi için çaba harcadı. Yönetim organındaki hükümet temsilciliklerinden onunu büyük sanayi ülkeleri daimi üye olarak ellerinde tutuyor. Geriye kalan üyelikler ise üç yıl süreyle, rotasyon esasına dayanarak değişiyor. İşverenler ve işçiler kendi temsilcilerini seçiyorlar. 

Şilili Genel Direktör Juan Somavia 13 yıllık bir çalışmadan sonra 30 Eylül 2012'de görevden ayrılacak. Ryder göreve Ekim'de başlayacak.