Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

Yeni Küresel Federasyonun Adı Belli Oldu: IndustriALL

7 March, 2012

Dünyanın dört bir yanındaki sanayi sendikaları imalat, enerji, maden ve tekstil sektörlerindeki işçileri küresel düzeyde temsil edecek yeni küresel federasyon IndustriALL Küresel Sendikası'nı Haziran 2012'de kurma konusunda anlaştı.

29 Şubat'ta Cenevre'deki ILO genel merkezinde bir araya gelen dünyanın dört bir yanından 200'den fazla sendika yöneticisi, günümüz politik ve ekonomik koşullarında emekçilerin karşı karşıya olduğu ciddi sorunları görüştü. Yeni küresel sendikanın kurulmasının itici gücü, küresel düzeydeki tedarik zincirinde sendikaların gücünü ve etkinliğini artırmak.

Yeni örgüt Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (ICEM), Uluslararası Tekstil, Giyim, Deri İşçileri Federasyonu'nun (ITGLWF) ve Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu'nun (IMF) üyesi olan sendikaları bir araya getiriyor.

ICEM, ITGLWF ve IMF'nin ortak yönetim kurulu toplantısı yeni örgütün Anatüzük taslağını ve Eylem Planı'nı görüştü ve önerilen yeni isim olan IndustriALL ve yeni logo üzerinde anlaştı.

Ortak toplantı yeni örgütün önerilen yönetim adaylarını da açıkladı. Yeni küresel sendikanın yönetiminde ve temsili yapılarında kadınların yer almasının önemi üzerinde duruldu ve bu ilke Anatüzük taslağına girdi.

Yeni örgütün kuruluş Kongresi 18-20 Haziran 2012'de Kopenhag'da yapılacak. Kuruluş Kongresi'nde önerilen isim, Anatüzük ve Eylem Planı karar altına alınacak.