Jump to main content
IndustriALL logotype
Article placeholder image

ICEM 5. Dünya Kongresi Taşeron İşçilik Konferansı şekilleniyor.

10 October, 2011

ICEM'in 24 Kasım 2011 tarihinde Arjantin'in Buenos Aires kentinde yapacağı 5. Dünya Kongresinin bir gün öncesinde örnek uygulamaların, deneyimlerden çıkarılan derslerin ve küresel federasyonların taşeron işçiliğine yönelik gelecek stratejilerinin tartışılacağı bir günlük taşeron işçilik konfransı yapılacak.

Friedrich Ebert Vakfı tarafından desteklenen konferans taşeron işçiliği alanında yasal ve ulusal mevzuatla ilgili çalışmaları, şirket düzeyindeki girişimleri ve sendikaların stratejilerini içeriyor. ICEM proje koordinatörleri konuyla ilgili bilgi verecekler. Danimarka sendikası Dansk El Förbund'dan Jorgen Juul Rasmussen geçici çalışmaya yönelik AB direktifinin uygulanmasındaki ilerleme ile birlikte Avrupa'da geçici ve belirli süreli istihdam konularında genel durumu sunacak.

Öğleden sora yapılacak oturumda ise dört ülkede hızla büyüyen geçici ve kısa süreli istihdamla mücadeleye yönelik özel girişimler gözden geçirilecek. Son oturum ise yeni kurulacak küresel federasyonun bu konudaki yeni stratejileri üzerine bir panel tartışması olacak. Panelde ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda, IMF Genel Sekreteri Jyrki Raina ve ITGLWF Genel Sekreteri Klaus Priegnitz'de yer alacak.

ICEM Latin Amerika ve Karayipler bölge yöneticisi Sergio Novais bir gün sürecek bu konferansı yönetecek.